aantal 5 | hapje | feestelijk | portugees | lactosevrij
Deze zilte viskroketjes heten in het Portugees pastéis de bacalhau. Superlekker als hapje bij een glas witte wijn, als het kán buiten. Of bij vinho verde, om in Portugese sferen te blijven. Bacalhau of bakkeljauw is gedroogde, gezouten kabeljauw. Je vindt het in de diepvries van grotere supermarkten.Ook vegakroketjes op tafel? Bak polentakroketjes!
Totale tijd:40 minuten
Begin een dag van tevoren aan de kroketjes, want de vis moet eerst weken. Maak meteen een dubbele portie van deze kroketjes en vries de ongebakken kroketjes in. Laat ze half ontdooien voordat je ze bakt.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Portugese viskroketjes piri piri