aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | portugees |
Deze Portugese kipwraps met regenboogsalade vallen in de categorie: looks good, tastes even better. Zachte maïstortilla’s rijkgevuld met malse kip, gegrilde maïs, wat groenten en een heerlijke saus. Ook handig: je kunt de wraps makkelijk oprollen en lekker buiten eten. De ideale afsluiting van een zomerdag.
Kooktijd:40 minuten
Oven/grillen1 uur 20 minuten
Totale tijd:2 uur
* Een mandoline is snel en eenvoudig in gebruik voor het flinterdun snijden van kool en evt. radijsjes en het julienne snijden van de wortel. Gebruik voor de radijsjes het hulpstuk als bescherming voor je vingers. Te koop bij de kookwinkel. Gerookt paprikapoeder kan net even een lekker rooksmaakje geven, maar gebruik het spaarzaam, het overheerst snel. Kleine pepers zijn over het algemeen een stuk heter dan grote, gebruik ze naar smaak. Verwijder evt. de zaadjes, die zijn vooral heel heet. Maïstortilla’s zijn niet overal te koop, maar er zijn wel vaak tortilla’s te koop van half maïsbloem, half tarwebloem.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | portugese kipwraps met regenboogsalade