aantal 16 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, kerst, oudjaar, pasen, voorjaar, weekend, zomer | italiaans | glutenvrij, lactosevrij
Porchetta castelli romani is een iconisch gerecht uit het gebied rond Lazio en de Romeinse kastelen. Deze versie met veel rozemarijn, knoflook en zwarte peper uit Tellicherry is afkomstig uit het gebied Ariccia. Begin 1 dag van tevoren aan dit recept.
Kooktijd:2 uur 40 minuten
rusten + op temperatuur laten komen11 uur 40 minuten
Totale tijd:14 uur 20 minuten
RECEPT: NICO ZOCCALI | FOTOGRAFIE: CON POULOS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
TIP - Bewaar het lekkere vet van de porchetta om aardappeltjes in te bakken of puree of stamppot smeuïger te maken. Bewaar luchtdicht in de koelkast, zo gaat het best een tijdje mee.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | porchetta