Julie laat ons zien dat een vega roti met pompoen en krokante tempé binnen een uurtje op tafel kan staan. De hack? Kant-en-klare paratha's uit de vriezer en een zakje roti-masalakruiden.
Kooktijd30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
800gflespompoen,in stukjes
4elzonnebloemolie
3elroti-masalakruiden
4eieren
2rode uien,in dunne ringen
2elazijn
350gharicots verts
395gtempé,in plakjes
3elketjap
1eltomatenpuree
8paratha’s
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C. Schep de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el zonnebloemolie en 2 el roti-masalakruiden. Rooster in ± 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Schep halverwege om.
Kook intussen de eieren in ± 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schep de rode uienringen om met de azijn en een snufje zout, zet apart tot gebruik. Kook de haricots verts ± 8 min. in gezouten water. Giet af en houd warm.
Verhit de resterende 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de tempé in ± 6 min. rondom goudbruin en knapperig. Neem van het vuur en schep om met de ketjap.
Verhit de tomatenpuree met de rest van de roti-masalakruiden en 150 ml water al roerend ± 5 min. in een koekenpan. Voeg de eieren toe en bak in ± 2 min. rondom goudgeel. Neem uit de pan en halveer de eieren.
Bereid intussen de paratha’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kerrie-eieren, crispy tempé, geroosterde pompoen, haricots verts en garneer met de gemarineerde rode ui.
Voedingswaarde
calorieën: 826kcal
eiwit: 36g
vet: 43g
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
TIP Kun je niet aan paratha’s komen, vervang ze dan door rotivellen of gegrild platbrood.RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN