aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, voorjaar, weekend, winter | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
We zijn dol op verbluffend eenvoudige recepten, al helemaal met pompoen. Halveren, roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*De overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola. Lekker no waste, precies zoals we het graag zien.
Voorbereiding:35 minuten
Kooktijd:1 uur 15 minuten
Totale tijd:1 uur 50 minuten
*Je kunt de pompoen 1 dag van tevoren vullen met het afgekoelde rijstmengsel; dek de gevulde pompoenen af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Verwarm voor serveren de oven voor en bak de pompoen 30 min. op 200°C. De snelle variant: als je de pompoenen in het weekend roostert, kun je ze afgedekt 3 dagen bewaren in de koelkast. Kook 200 g rijstmelange gaar, schep pesto uit een potje erdoor, vul de pompoenhelften ermee en bak de gevulde pompoenen af.
** Bijv. een mengsel van oesterzwammen, shiitakes, cantharellen, eekhoorntjesbrood en kastanjechampignons.
Recepten: Jen Bedloe, Lottie Covell, Olivia Spurrell, Katy McClelland, Karen Barnes. Fotografie: Toby Scott, Alan Jensen. Styling Morag Farquhar, Cyn Ferdinandus. Bereiding: Lottie Covell. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pompoen met pesto-rijstvulling