Chef Mike McEnearney uit Sydney kiest het liefst voor eenvoudig seizoenseten. Zijn pompoen met ahornsiroop en kaneel is een van de redactiefavorieten!
Kooktijd10 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
½kabochapompoenongeschild, met pitten, in dunne parten
1elzonnebloemolie
¼tlkaneel
125mlkokosyoghurt*
½korianderbosje, blaadjes kleingesneden
ahorn-kaneeldressing
1eltamarindepasta*potje
3elahornsiroop
3ellichte sojasausof tamari
2tlkaneel
125mlolijfolie
1sap van limoen+ extra limoenpartjes voor garnering
Instructies
Klop voor de dressing de tamarindepasta, ahornsiroop, sojasaus en kaneel in een kom. Voeg onder voortdurend kloppen in een dun straaltje de olie toe, zodat je een gladde dressing krijgt. Voeg het limoensap en zout toe naar smaak.
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Leg de pompoenpartjes met de schil omlaag op een bakplaat. Schep om met zonnebloemolie, kaneel en wat zout en peper. Bak ze 30-35 min. tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze op een schaal, schep de dressing en wat kokosyoghurt erover en bestrooi met de koriander. Serveer met limoenpartjes die je erboven uitknijpt.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Kokosyoghurt koop je bij natuurwinkels. Tamarindepasta is het vruchtvlees uit de peulen van de Indische tamarindeboom, te koop bij de toko. Vervang evt. door een scheutje citroensap.Recepten en styling: Mike Mcenearney. Fotografie: Brett Stevens. Bewerking: Dosia Brewer