aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |
Eten we Italiaans, dan is het feest bij ons! Helemaal met die zomergroenten! Kook met asperges, tuinbonen, verse kruiden, venkel, tomaat en paprika en maak vooral deze bijzondere polentapuntjes met tuinbonensalade. Maak ook eens polentafrietjes.
Kooktijd:25 minuten
Totale tijd:25 minuten
bewaren & tips
De rest van de polenta bewaar je, net als bloem, goed verpakt op een droge plek in je keukenkast. Gebruik polenta bijv. ook als paneermeel voor een krokant korstje. Of bak er een frisse citroencake mee (i.p.v. met bloem).
enkel- of dubbeldoppen?
delicious.friend en receptschrijver Janneke Philippi begint er niet meer aan, want ze is dol op het licht bittere, grijze schilletje. Het geeft de salade extra smaak en bite. Houd je er niet van of zijn de tuinbonen erg groot, dan kun je de boontjes na het koken dubbeldoppen (het grijze velletje verwijderen). Neem dan ± 500 g enkel gedopte tuinbonen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | polentapuntjes met tuinbonensalade