Wil je een bijzondere lunch of brunch? Bak polentakoekjes die je garneert met gebakken paddenstoelen en mozzarella. Voor de polenta en het wellen van gedroogde porcini is kokend water uit de Quooker-kraan ideaal!Probeer ook eens dit abrikozen-yoghurtontbijt met verveinethee & cantuccini.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd35 minutesminutes
afkoelen1 hourhour10 minutesminutes
Totale tijd2 hourshours5 minutesminutes
Kookgerei
eventueel: Quooker-kraan
Ingrediënten
150gsnelkookpolenta
50gzachte blauwe kaasin stukjes
3elolijfolie om in te bakken
10ggedroogde porcini
400ggemengde bospaddenstoelenin plakken of stukken
1uifijngesneden
2tenenknoflookgeperst
1bosje platte peterselieblaadjes geplukt
2bollen buffelmozzarella
Tip: geen fan van blauwe kaas? Neem dan parmezaan voor dit recept.
Instructies
Doe ± 900 ml kokend water in een pan en zet op het vuur. Strooi al roerend de polenta in de pan. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op het pak op laag vuur in ± 15 min. gaar. Als je de polenta een dag eerder maakt, ben je nóg sneller klaar. Roer regelmatig tot de polenta dik en gaar is. Roer er zout, peper en de zachte blauwe kaas door.
Schenk de polenta op een groot met bakpapier bekleed bakblik. Strijk glad tot een dikte van ¾ cm. Laat afkoelen en in de koelkast ± 1 uur koud en stevig worden. Druk er met een koeksteker of groot glas rondjes of vierkantjes van ± 8 cm uit.
Verwarm de oven voor op 220ºC
Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk dun met olie. Bestrijk ook de koekjes aan beidekanten met olie, leg op het bakblik en bak ze in 30-35 min. goudgeel en krokant. Keer evt. halverwege.
Doe intussen de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en doe er ± 10 ml kokend water bij. Laat ± 10 min. wellen. Giet af.
Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de verse en geweekte paddenstoelen met de ui en de knoflook al omscheppend bruin en gaar. Voeg halverwege de helft van de peterselie toe. Verdeel de koekjes over 4 borden, schep de paddenstoelen erover en dan de mozzarella. Bestrooi met peterselie.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY