aantal 10 | zoet | familietijd, weekend | nederlands |
Janine Couperus, art director delicious: Dit appeltaartrecept heb ik echt al ontelbare keren gemaakt! Altijd een succes, makkelijk, lekker en prachtig om te zien. Zo’n platte open taart ziet er niet alleen elegant uit, het is ook ideaal als licht zoet dessert. Tenzij je ‘m eet met slagroom en /of mascarpone of een bolletje vanille-ijs. Ook fijn erbij is een glaasje dessertwijn of calvados… Op deze ‘uit de tuin-versie’ ben ik extra trots vanwege mijn eigen appeloogst. In september – mijn appelseizoen – loop ik elke dag ’s morgens de tuin in, schud zachtjes aan de boom en tel m’n beloning. Zo’n kistje vol groene juweeltjes, daar word ik zó blij van… Je kunt je appeloogst gezond de winter door helpen door ze uitgespreid in één laag op een plank e/o groentekist te leggen. Een koele omgeving en ventilatie zijn essentieel! Geen appelboom? Vraag je groenteboer welke appels het meest geschikt zijn.’
Voorbereiding:10 minuten
Oven25 minuten
Totale tijd:35 minuten
Tekst & recept: Janine Couperus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | platte appeltaart met vanille