aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, lente, voorjaar, weekend, zomer |
italiaans, nederlands |
vegetarisch
Kooktijd50 minutesminutes
rijzen1 hourhour
Totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
Ingrediënten
1xbasispizzadeeg(zie recept hieronder)
500gnieuwe aardappels,bijv. muizen, nicola of opperdoezer ronde
6elolijfolie
5teentjesknoflook,geperst
1elverse rozemarijnnaalden
bloem,om pizzadeeg uit te rollen
200gverse tuinbonen,gedopt
200ghalfzachte geitenkaas
½gedroogde chilipeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes. Hak de rozemarijn grof en meng met de knoflook en 3 el van de olie in een ruime kom. Voeg de aardappelplakjes toe, breng op smaak met peper en zout uit de molen en hussel alles goed om.
Verdeel het pizzadeeg in 4 ballen en rol ze uit tot dunne pizza’s van 25 cm Ø. Leg ze uit op een bakplaat en beleg ze met de plakjes aardappel. Bak de pizza’s 20 min. in de oven.
Dubbeldop ondertussen de tuinbonen en verdeel deze na 10 min. samen met de geitenkaas over de pizza’s. Vijzel de chilipeper grof met de rest van de olie en lepel over de warme pizza’s.