aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
De beste pizza’s maak je thuis. In het januarinummer van delicious. vind je de kan-niet-mislukken-bodem van onze Australische collega/blogger Katie Quinn Davies en al haar inspirerende, originele toppings. Op deliciousmagazine.nl geen recept ‘from down under’, maar van onze enige echte eigen Janneke Philippi (ook een beetje ‘down under’, want zij woont in het prachtige Limburg). En het is er eentje voor het begin van het jaar: licht en fris!
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:10 minuten
Rijzen30 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* I.p.v. zelf deeg maken kun je ook kant-en-klaar brood of pizzadeeg uit het koelvak gebruiken. Het deeg is wat dikker en heeft misschien een iets langere oventijd nodig.
Deeg voorbereiden: Je kunt het deeg ook de avond van tevoren maken en afgedekt bovenin de koelkast laten rijzen. Kneed het dan vlak van tevoren nog eens goed door en verwerkt als hierboven. In de koelkast rijst het heel langzaam. rozemarijn heel fijn
Snijd de rozemarijn echt superfijn, het is niet lekker om grovere stukken ervan in je mond te krijgen. En fijngesneden geeft het de pizza een heerlijk aroma.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Pizza bianca met rucola