aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, winter | hollands |
Voor een beetje pit op de dinsdag grijpen we naar rigoureuze middelen: de oer-Hollandse stamppot in een pittig jasje. Niet de ouderwetse aardappel, maar een zoete aardappel. Geen boerenkool, maar bleekselderij. En mét kokos, sambal, knoflook, komijn…
Voorbereiding:24 minuten
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:59 minuten
Zoete aardappel: zoete aardappel of bataat komt oorspronkelijk uit het tropische Caribische gebied, maar doet het ook goed in de subtropen. Hij is familie van de nachtschade (onze bekende aardappel). Verwar hem niet met de yam, want die is echt anders. Zoet aardappelen zijn tegenwoordig bij de meeste supermarkten te koop.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pittige stamppot van zoete aardappelen, bleekselderij en kokos