aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch |
Deze pittige kokoskip zit vol vezels (zilvervliesrijst) en eiwitten (magere kipfilet). Volkoren graanproducten als zilvervliesrijst zitten tjokvol voedingsstoffen. Daar haal je veel energie uit. Dus deze kokoskip met rijst is niet alleen superlekker, maar nog gezond ook!
Met zilvervliesrijst kun je ook een lekkere salade met veel groenten maken.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
200mlkokosmelk
½lkippenbouillon
2elchilisaus of chilibonenpasta(Aziatische supermarkt)
1stengel citroengras,sereh, gekneusd
25ggemberwortel(± 3 cm), geschild, in dunne plakjes*
½bosje koriander met worteltjes, blaadjes geplukt, worteltjes bijgesneden en gewassen
2kipfilets à 200 g
½elvissaus
sap van ½ limoen
1elahornsiroop
300gzilvervliesrijst*
60gwilde rijst*
200gsperziebonenafgehaald, geblancheerd en koud afgespoeld
Thaise basilicum en muntblaadjes,voor garnering
Instructies
Doe voor de kokoskip de kokosmelk met de kippenbouillon, chilisaus, het citroengras, de gember en korianderworteltjes in een grote steelpan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook op matig vuur. Draai het vuur laag. Pocheer de kipfilets hierin 5 min. afgedekt en neem van het vuur. Laat afgedekt nog 25 min. trekken (de kip wordt verder gaar in de hete bouillon). Neem de gare kokoskip uit de hete bouillon. Roer de vissaus, het limoensap en de ahornsiroop door de bouillon.
Kook de zilvervliesrijst en de wilde rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in diepe borden en schep er wat bouillon over (vries de rest van de bouillon in voor een andere keer).
Pluk de kokoskip met twee vorken in stukjes en verdeel over de borden. Verdeel de sperziebonen en blaadjes koriander, basilicum en munt erover.
Voedingswaarde
calorieën: 570kcal
eiwit: 33g
vet: 13g
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
* I.p.v. zilvervliesrijst en wilde rijst kun je ook een pakje voorgemengde witte en zwarte rijst kopen. In die pakjes zit meestal witte rijst, dus dan zitten er wel minder vezels in het gerecht.
Bekijk hieronder hoe je gemakkelijk verse gember schilt:
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins