aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Een entrecote is een mals stuk rundvlees, mooi rood van kleur en vaak flink dooraderd met vet. Het wordt gesneden uit de dunne lende, deze komt uit de rug van het rund, op de ribben waaronder de haas ligt. Voor de beste kwaliteit entrecote ga je naar de slager, die zijn vlees nog laat afhangen. Langer gerijpt vlees heeft namelijk een vollere smaak en dat maakt dit gerecht nét even af.
Kooktijd:10 minuten
Oven/marineren55 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
*Entrecote is in enkele grotere supermarkten ook te koop in de versie: ‘langer gerijpt vlees’, met een vollere smaak en zachtere structuur als voordeel.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pittige entrecote met aardappel-uigratin