aantal 20 | koek, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst | hollands, italiaans |
Deze Hollands-Italiaanse pistachemoppen zijn voor gekken die net als Jasmijn het allerliefste puur gebakken spijs eten. Dankzij het extra laagje suiker worden ze extra crunchy vanbuiten en een beetje moppenachtig. Vanbinnen zijn ze juist zacht, een beetje zoals op Sicilië.Onder het recept deelt Jasmijn een belangrijke suikertip die je niet over het hoofd wil zien.
Kooktijd:15 minuten
wachten1 uur 15 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
TIP Het soort suiker dat je gebruikt is bepalend voor het resultaat. Met fijne kristalsuiker wordt je deeg bijvoorbeeld veel plakkeriger. Het wordt er niet minder lekker door, maar wel anders van structuur. Bak de koekjes niet te lang, zodat ze niet uitdrogen. Gebruik alleen hele, ongebrande noten voor de sappigheid die je zoekt.
RECEPT: JASMIJN BEERTHUIS | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN | STYLING: VALENTIJN DIRKS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pistachemoppen