aantal 8 | zoet | kerst, weekend | frans |
Luchtige wolken van eiwit en suiker worden taarten, lollies, schuimpjes en andere zoete snoeperijen. Bak ze zachtjes in de oven helemaal door en door crispy of laat het midden lekker zacht en chewy met een flinterdun knapperige buitenkant.
Kooktijd:25 minuten
Oven2 uur
Totale tijd:2 uur 25 minuten
* Rozenwater is verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels, delicatessenwinkels, en goed gesorteerde supermarkten.
basisrecept eiwitschuim voor 1 portie
Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. De kom kan nu omgekeerd worden gehouden! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pistachekrans met rozenroom