Deze pistachecake heeft nauwelijks meer nodig dan wat poedersuiker!
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd1 hourhour10 minutesminutes
afkoelen30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
cakevorm van 24x13 cm en 61/2 cm hoog, ingevet, bekleed met bakpapier
Ingrediënten
120gpistachenoten*
240gpoedersuiker + extra om mee te bestuiven
100gamandelmeel
75gzelfrijzend bakmeel
6eiwitten
160ggezouten botergesmolten + extra om mee in te vetten
rasp van 1biocitroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster in 12-14 min. in het midden van de oven tot ze gaan geuren, maar niet bruin kleuren. Laat ± 15 min. afkoelen en vermaal tot poeder in de keukenmachine.
Meng de poedersuiker, het amandelmeel, bakmeel en pistachepoeder in een grote kom goed. Klop de eiwitten in een andere grote kom schuimig. Voeg het pistachemengsel, de gesmolten boter en citroenrasp toe aan de eiwitten en spatel voorzichtig door. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake ± 55 min. in de oven of tot de cake diep goudbruin is en een satéprikker in het midden er schoon of met wat vochtige kruimels uitkomt. Dek de cake af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Laat de cake ± 15 min. in de vorm afkoelen. Neem uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Bestuif om te serveren de bovenkant royaal met extra poedersuiker.
Voedingswaarde
calorieën: 445kcal
eiwit: 9g
vet: 28g
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
* Neem eventueel pistachenoten zonder vliesje (online te koop), dan wordt je taart groen van kleur.Voorbereiden: Je kunt de cake 3-4 weken eerder bakken en goed verpakt in de vriezer bewaren. Of bak tot 1 dag eerder en bewaar goed verpakt in de koelkast.Recepten & Foodstyling: Emelia Jackson, Fotografie: Chris Court, Styling: Berni Smithies