Tover de basic pistachecake om tot on-weer-staan-bare partytaart met witte chocolade-ganache, lemoncurd en veel verse frambozen.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd25 minutesminutes
opstijven en afkoelen12 hourshours
Totale tijd12 hourshours55 minutesminutes
Kookgerei
4 springvormen van 20 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier, of bak de cakes in 2x
Ingrediënten
2x recept basic pistachecakezie hierboven
325glemoncurd*pot
± 400 g frambozen
fijngehakte pistachenotenom mee te garneren
witte-chocoladeganache
600gwitte chocoladefijngesneden
250mlslagroom
50gboterop kamertemperatuur
1elvanille-extract
Instructies
Doe voor de ganache de chocolade met de slagroom in een grote hittebestendige kom. Smelt au bain-marie door de kom op een pan met zacht kokend water op laag vuur te zetten (laat de bodem van de kom het water niet raken). Verwarm, af en toe roerend, tot de chocolade gesmolten is. Roer glad. Neem de kom van de pan, voeg de boter, een snufje zout en vanille toe en klop glad is. Laat 1 nacht afgedekt op kamertemperatuur staan tot het dik en smeerbaar is geworden.
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het beslag volgens het basic recept en verdeel het beslag over de 4 vormen. Bak in het midden van de oven in ± 25 min. gaar. Een satéprikker die je in het midden er in steekt moet er droog of met een paar vochtige kruimels weer uitkomen. Zet de cakes in de vorm op een rekje en dek ze af met een theedoek. Laat ze zo afkoelen en 1 nacht op kamertemperatuur rusten. Bak je in twee keer, laat dan het bakpapier aan de cakes zitten.
Leg, om de taart op te bouwen, een cake met de platte kant naar beneden, op een schaal. Verdeel er een kwart van de ganache over. Schep een kwart van de lemoncurd erop en verdeel een kwart van de frambozen erover. Herhaal met de rest van de cakes en de vullingen. Strooi fijngehakte pistachenoten over de bovenkant en zijkanten om te versieren.
Voedingswaarde
calorieën: 1085kcal
eiwit: 17g
vet: 68g
koolhydraten: 98g
auteur: delicious.
* Of maak zelf lemoncurd van de 6 eidooiers die je overhoudt bij het bakken: verwarm de eidooiers met rasp en sap van 3 (bio)citroenen en 300 g suiker. Verwarm op laag vuur onder voortdurend roeren 10-15 min. of totdat het mengsel bindt en dikke vla ontstaat (± 82°C op de keukenthermometer). Voeg 200 g gesmolten en iets afgekoelde boter langzaam toe en blijf roeren. Neem de pan van het vuur en giet over in grote, goed schoongemaakte potten. Sluit af en laat afkoelen.Voorbereiden: Vul en garneer de taart niet langer dan ± 1 uur van tevoren en bewaar tot gebruik in de koelkast.Recepten & Foodstyling: Emelia Jackson, Fotografie: Chris Court, Styling: Berni Smithies