aantal 12 | dessert, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Tover de basic pistachecake om tot on-weer-staan-bare partytaart met witte chocolade-ganache, lemoncurd en veel verse frambozen.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:25 minuten
opstijven en afkoelen12 uur
Totale tijd:12 uur 55 minuten
* Of maak zelf lemoncurd van de 6 eidooiers die je overhoudt bij het bakken: verwarm de eidooiers met rasp en sap van 3 (bio)citroenen en 300 g suiker. Verwarm op laag vuur onder voortdurend roeren 10-15 min. of totdat het mengsel bindt en dikke vla ontstaat (± 82°C op de keukenthermometer). Voeg 200 g gesmolten en iets afgekoelde boter langzaam toe en blijf roeren. Neem de pan van het vuur en giet over in grote, goed schoongemaakte potten. Sluit af en laat afkoelen.
Voorbereiden: Vul en garneer de taart niet langer dan ± 1 uur van tevoren en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Recepten & Foodstyling: Emelia Jackson, Fotografie: Chris Court, Styling: Berni Smithies
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pistache-laagjestaart