aantal 4 | hoofdgerecht | | portugees | glutenvrij, lactosevrij
Picanha oftewel staartstuk is heel populair in Portugal. Het is lekker mals maar toch stevig en heeft veel smaak. Een geliefd stukje vlees voor op de barbecue. Janneke maakt er een speciale bonensalade bij met zoet gegrilde paprika's. Een soort dressing en bijgerecht in één!Lees ook: barbecueën voor beginners – en iedereen die een opfriscursus kan gebruiken
Kooktijd:20 minuten
oven30 minuten
Totale tijd:50 minuten
* Picanha of staartstuk koop je bij de slager of ruim gesorteerde supermarkt.
BBQ SNELTIP De paprika’s kun je ook in 10-15 min. op de bbq blakeren. Keer ze regelmatig zodat het velletje aan alle kanten zwart wordt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | picanha met paprika-bonensalade van de bbq