aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
spaans |
Janneke Philippi: 'Dit gerecht is mijn variant op pollo alla parmigiana. Een supereasy visfavoriet voor een drukke doordeweekse avondspits wanneer iedereen rond de klok van 6 in en uitvliegt'.
Kooktijd20 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
Ingrediënten
2gepeldeblikken biotomaten à 400 g
2tenenknoflook,fijngesneden
2elolijfolie
evt. snuf suiker
600gschelvisfilet*,in stukken
2bollen mozzarella à 125 g of 1 grote van 200 g, in plakjes
25gParmezaanse kaas,geraspt
500gtagliolini,verse uit het koelvak
1bosje platte peterselie,grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pureer de blikken tomaat met de staafmixer en schenk in een pan. Voeg de knoflook en de olijfolie toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. zachtjes. Breng op smaak met zout en peper en als de saus iets te zuur is met een snufje suiker.
Schenk de tomatensaus in een wijde ovenschaal. Leg de schelvisfilet in de saus en bestrooi met zout en peper. Bedek de vis met de mozzarella en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stoof de vis in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de vis op 4 borden. Meng de tomatensaus met de pasta en verdeel over de borden. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl Verantwoorde vis is tegenwoordig ook bij veel supermarkten te koop. extra hartig* Voor een extra hartige smaak verdeel ik samen met de mozzarella soms wat ansjovisfilet en/of kappertjes over de visRecepten styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten