aantal 6 | dessert, gebak, nagerecht, taart, zoet | feestelijk, weekend, zomer, zomers | internationaal |
Yotam Ottolenghi komt elke maand met een lievelingsrecept in delicious., nu met een galette die zoet, pittig, kruidig en boterig is – een feest van smaken en texturen. De chili in de siroop geeft dit klassieke dessert een verrassende kick, maar overheerst de smaak van de perzik en frangipane niet.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:40 minuten
rusten en afkoelen1 uur 25 minuten
Totale tijd:3 uur 5 minuten
* Moscatel-azijn is een zoete wittewijnazijn. Je kunt eventueel 1 tl suiker oplossen in gewone wittewijnazijn. Guajillo-chili is een gedroogde milde peper met een rokerige, fruitige smaak (online verkrijgbaar).
RECEPT, FOODSTYLING YOTAM OTTOLENGHI, FOTOGRAFIE BRETT STEVENS, STYLING EMMA KNOWLES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Perzik-chili galette met pistache-frangipane