aantal 4 | nagerecht | feestelijk, kerst, pasen | |
Je hebt niet veel nodig om een perfect gebalanceerd taartje te maken. Peren + gember + perenlikeur + karamel = toch echt wel een stukje hemel! Extra fijn: hij is binnen een uur klaar. Zin in meer met peer? Maak hierna onze perenplaatcake met ricotta en hazelnoten.
Kooktijd:50 minuten
Totale tijd:50 minuten
* Geen gemberkoekjes? Ga uit van ± 240 g biscuitjes en voeg 1 el gemberpoeder toe.
** Karamelsaus zelf maken? Los in een steelpan 100 g suiker op in 100 ml water op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en verwarm de siroop tot hij karamelkleurig is. Zet de bodem van de pan kort in koud water om het verhittingsproces te stoppen en schenk de karamel over de taart.
Dit recept verscheen eerder in TIP.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | perentaart met gember