aantal 4 | bijgerecht | | |
delicious. friend Eke Mariën had vroeger een enorme perenboom voor zijn huis staan. Met die peren maakte zijn moeder de lekkerste gerechten. Eke: “Deze gelei is me altijd goed bijgebleven door de subtiele combinatie van gember en peer. Wees hier wel voorzichtig mee, de gember mag niet overheersen”Maak deze gelei en eet hem bij pittige rood- en blauwschimmelkazen en natuurlijk op brood, toast en beschuit.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 30 minuten
* Gebruik voor een glasheldere gelei een uitgespoelde kaas- of keukendoek, hang deze in een bolzeef en giet de peren hierdoor af.
Recept, bereiding en tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | perengelei met gember