aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
Voor penne met artisjok gebruiken we verse artisjokken die een beetje knarsen als je ze tegen elkaar wrijft.
Kooktijd:1 uur 5 minuten
* Zomerpostelein is vanaf april-mei te koop op de markt, bij groentewinkels en sommigesupermarkten. Vervang het evt. door veldsla of in het late winter- of vroege lenteseizoen doorwinterpostelein. Postelein bevat veel goede voedingsstoffen.
** Voor het kiezen van de juiste verste artisjokken let je op de frisse blaadjes, zonder bruine plekken en de steel is onbuigzaam stug. Snijd van kleine artisjokken de steel 3 cm onder de bloemaanzet af. Bij grote artisjokken kun je de steel afbreken en eventueel de harde buitenste blaadjes eerst verwijderen.
*** De afgeplukte artisjokblaadjes kun je heerlijk in een vinaigrette dippen en dan met je tanden het vruchtvlees uit het dikste deel van het blad schrapen.
Productie: Mister Kitchen: Fotografie: Ernie Enkelaar. Stylin gerechten: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | penne met artisjok, postelein en amandelen