aantal 12 | zoet | | australisch |
Ok…we hebben al talloze keren meringue gehad in delicious. (het is immers de favoriet van hoofdredacteur Makkie), maar je hebt nooit genoeg meringuerecepten toch? En dan is die combi kaneel-cranberry toch wel erg fijn comfortfood. Of kies gewoon je eigen favoriete fruit!
Voorbereiding:2 uur
Kooktijd:1 uur
Oven2 uur
Totale tijd:3 uur
* Basisrecept meringue / pavlova
De pavlova: vernoemd naar een Russische prima ballerina en de uitvinding ervan wordt geclaimd door zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Wij focussen ons – met de wedstrijd vanavond in het vooruitzicht – op het Australische verhaal. In 1935, in het Australische Perth, moest de chef-kok van Hotel Esplanada waar Anna een paar jaar eerder verbleef, van zijn baas een meringuetaart maken. Volgens de overlevering werd de schuimtaart met room, kiwi, frambozen, aardbeien en passievruchten gepresenteerd met de woorden: ‘Hij is zo licht als Pavlova!‘
Recept: Rudolph van Veen en Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pavlova met kaneelroom, cranberrysaus en witte chocolade