aantal 4 | voorgerecht | familietijd, kerst | italiaans | vegetarisch
Kooktijd:45 minuten
Oven30 minuten
Totale tijd:1 uur 15 minuten
Tip van de redactie: ‘Gasten over de vloer. Bereid de rollen voor en bewaar ze in de koelkast. In een grote braadslede kun je de rol(len) ook prima in de oven in een waterbad gaarkoken.’
* Verse pastavellen voor lasagne kun je tegenwoordig in het koelvak van veel supermarkten kopen.
zelf pasta maken?
Draai grote vellen Kneed van 100 g bloem, 100 g fijne tarwegries of durummeel en 2 middelgrote eieren een soepel pastadeeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. Rol het met de pastamachine uit tot rechthoekige lange lappen tot de één na dunste dikte of rol zo dun mogelijk met de deegroller uit. Snijd de vellen recht bij en leg ze zo, elkaar ½ cm overlappend, op een schone theedoek dat ze een groot rechthoek van 20-25 cm breedte bij 35-40 cm lengte vormen. Gebruik je wijdste pan en meet de doorsnede en pas zo nodig de breedte van het pastavel aan. De rol moet nl in ruim water in de pan gaarkoken. Een vispan is ideaal.
Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pastarol met pompoen en geitenkaas