aantal 4 | basisrecept | familietijd, weekend | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Voorbereiding:20 minuten
Rusten:30 minuten
Totale tijd:50 minuten
* Je kunt ook semolina gebruiken (heel fijn griesmeel van harde tarwe) of bloem en semolina samen in gelijke delen. Semolina geeft iets meer structuur aan de pasta. Je vindt het bij de (mediterrane) supermarkt.
matarello/deegroller
Als je de pasta met een deegroller uitrolt, doe dat dan altijd op een licht bebloemd werkblad zodat de pasta niet gaat plakken. Zorg ervoor dat je de pasta echt dun uitrolt: 1-2 mm. Tip van mijn Italiaanse vriendin Roberta: laat bij de houthandel een houten stok in stukken zagen, schuur rondom goed en je hebt een perfecte matarello. Ik deed dat ook en het is nu mijn favoriet!
RECEPTEN MERIJN TOL BEREIDING MARTINE STEENSTRA FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK
STYLING MAAIKE KOORMAN FEESTELIJK SERVIESVERHUUR REPRÉSENTABLE, REPRESENTABLE.NL
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pastadeeg