8 ingrediënten en 20 minuten: meer heb je niet nodig! Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen. Wil je makkelijk meer groente eten? Neem dan lasagnebladen van bijvoorbeeld pompoen. Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
500gkoelverse lasagne
1citroen
500gspinazie
200grucola
4bollenbuffelmozzarellaà 125 g, uitgelekt en op kamertemperatuur
1elmaanzaad
voorraad
2tenenknoflook
100grboter
Instructies
Neem de lasagnebladen uit de verpakking en snijd de gestapelde vellen in de lengte in 3 repen. Snijd de repen vervolgens in schuine stukjes van 3-4 cm. Snijd de knoflook fijn.
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Smelt 75 g boter in een steelpan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de gesmolten boter.
Voeg de pastastukjes toe aan het kookwater en kook ze in 4 min. beetgaar, roer regelmatig om. Smelt 25 g boter in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de spinazie en rucola erdoor en laat kort slinken.
Giet de pasta af, schep in de pan om met de helft van de citroenboter en verdeel over 4 borden. Verdeel de bladgroente en dan mozzarella over de pasta. Schenk de rest van de citroenboter erover en bestrooi met het maanzaad en zout en peper naar smaak.