aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Zondoorstoofd en creatief met wat de aarde biedt: zo wordt er gekookt in het vaak straatarme Zuid-Italiaanse Calabrië. Maar de smaken zijn vol en rijk, zoals deze pasta in olijfolie met daarover de beroemde ui uit Tropea, dungesneden pecorino en 'nduja. In alle eenvoud verrukkelijk.
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
Zelf fileja maken:
150 g bloem van harde tarwe (durum- meel, te koop als farina di grano duro/ bij biologische en mediterrane winkels)
150 g gewone bloem
ook nodig: dikke satépen/stok
Meng de twee soorten bloem met wat zout en voeg 200 ml water toe. Kneed tot een soepel deeg: voeg steeds 1 el water extra toe als het deeg te droog voelt en blijf 10-15 min. kneden tot je een fluweelzacht deeg hebt.
Verdeel het deeg in bolletjes (formaat grote knikker) rol ieder bolletje uit tot een lange dunne streng van iets minder dan 1⁄2 cm Ø.
Halveer een streng en wikkel schuin om een dikke houten (saté)stok heen en rol naar je toe (zie foto links). Maak zo ook de rest van de pasta. Op YouTube kun je ook filmpjes vinden hoe je fileja maakt.
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pasta met 'nduja en tomaat