Pasta met gehaktballetjes al forno is ideaal voor stressvrije feestdagen. Je maakt dit gerecht in een handomdraai.
Voorbereiding45 minutesminutes
oven15 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
4elextra vergine olijfolie
5tenenknoflook,in dunne plakjes
1tlgedroogde oregano
100mlrode wijn
800gtomatenblokjes,2 blikken
¼bosje basilicum,blaadjes afgeplukt en in stukjes gescheurd + extra om mee te bestrooien
25gpanko
1elfijngeraspte Parmezaanse kaas
50ggeraspte mozzarella
1eltijmblaadjes
300gcasarecce of een andere korte pasta,bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
gehaktballetjes
25gvers broodkruim
2elwitte wijn
500ghalf-om-halfgehakt
50gParmezaanse kaas,fijn geraspt
1tlvenkelzaad,geroosterd, gekneusd
1tlfijngesneden rozemarijn
1tltijmblaadjes
1tlgedroogde oregano
1ei
Instructies
Doe voor de gehaktballetjes het broodkruim in een grote kom, besprenkel met de wijn en laat ± 5 min. intrekken. Voeg het gehakt, de Parmezaanse kaas, het venkelzaad, de rozemarijn, tijm, oregano en het ei toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Kneed het gehakt goed door met je handen en draai er 16 balletjes van.
Verhit 3 el olijfolie in een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Bak de gehaktballetjes hierin in ± 10 min. rondom goudbruin. Schep ze op een bord. Voeg de knoflook, oregano en wat zout toe en bak heel kort zonder te laten kleuren. Voeg de wijn toe en laat die in 2-4 min. tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, gehaktballetjes en 125 ml water toe en breng dit aan de kook. Laat het ± 5 min. zachtjes koken. Voeg naar smaak nog wat zout en zwarte peper en/of een snufje suiker toe. Bestrooi met de basilicum.
Verwarm de oven voor op 230ºC. Meng in een kleine kom de panko, beide soorten kaas, de tijm en de resterende el olie, zodat de kruimels hier goed mee bedekt zijn. Schep de gekookte pasta door de tomatensaus. Bestrooi met het pankomengsel. Zet de het gerecht in de oven en bak ± 15 min. tot goudbruin. Bestrooi voor het serveren met nog wat basilicum.
Voedingswaarde
calorieën: 827kcal
eiwit: 46g
vet: 42g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
Recepten, Bereiding: Mike Mcenearney, Fotografie: Alan Jensen, Styling: Justine Poole