aantal | zoet | winter | italiaans |
Deze stevige zware koek (letterlijk vertaald: sterk brood) uit Sienna wordt volgens Italiaanse traditie lang vóór kerst al gebakken en mooi verpakt om met kerst aan familie en vrienden uit te delen. Panforte is heel lang houdbaar, maar bij ons op de redactie leeft ie niet lang, zo lekker! Tip: bak deze panforte, deel ‘m uit aan vrienden/familie, vraag er een centje voor en doneer aan Serious Request!
Voorbereiding:50 minuten
Kooktijd:5 minuten
Oven45 minuten
Totale tijd:1 uur 40 minuten
* Deze ongebrande, prachtig groene pistachenoten zijn te koop bij notenwinkels, delicatessenzaken, soms op de markt en sommige ruimgesorteerde supermarkten. Gebruik evt. gebrande noten. Eetpapier of ouwel bestel je bij cake.nl of bij de banketbakker.
** Je kunt panforte ruim een week (of zelfs langer) van te voren maken, liefst een dag van tevoren dan mengen de aroma’s zich goed met elkaar.
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings. Productie en bereiding: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | panforte