aantal 8 | hoofdgerecht | vaderdag | |
Vaders & burgers… een combinatie die niet te breken valt. Heb je een vader die wel eens een ‘ander’ stukje vlees wil proberen? Maak dan deze burger van paardenvlees. Een geweldige structuur en smaak en het doet niet onder voor goede kwaliteit rundvlees!
Kooktijd:40 minuten
Totale tijd:40 minuten
* Verse mierikswortel en bietenblad is bij goede groentewinkels of natuurwinkel te koop. Of neem mierikswortel uit pot, te koop bij meeste supermarkten.
** Zuurdesembroodjes zijn bij sommige natuurwinkels en sommige ambachtelijke bakkerswinkels te koop. Je kunt ook gewone broodjes nemen.
*** Paardenvlees is erg mager. Om te zorgen dat de burger iets sappiger wordt, kun je ook nog 3 in melk geweekte witte boterhammen zonder korst door het vlees kneden. Bovendien laten we de burger iets rood vanbinnen om te voorkomen dat het vlees te droog wordt.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: désirée van Dijk. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | paardenburger met mierikswortel en friet van zoete aardappel