Wist je dat het gemiddeld zo’n 30 minuten duurt voordat een afhaalmaaltijd bij je thuis belandt? Kookboekauteur Manon Van Aerschot bedacht dat je in diezelfde tijd beter gewoon iets lekker vers kunt koken. Doeltreffend eenvoudig en… lekker simpel! Deze orecchiette met paddenstoelenragout staat binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereiding20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
500gorecchiette,of andere pasta
2tenenknoflook
1ui
2elolijfolie
300gmix van bospaddenstoelen
3elsojasaus
400mllichte room
handvolverse peterselie
wat takjes verse tijm,blaadjes gerist
Instructies
Kook de orecchiette volgens de instructies op de verpakking.
Pel de knoflook en de ui en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de bospaddenstoelen – scheur grote exemplaren eventueel in stukken –, de fijngesnipperde knoflook en ui toe. Laat alles goed stoven en breng op smaak met peper en zout.
Blus de paddenstoelen met de sojasaus en voeg de room toe. Breng op smaak met extra zwarte peper, roer door en verwarm op middelhoog vuur 2-3 min. tot een saus. Snijd de peterselie fijn.
Giet de orecchiette af en bewaar wat kookvocht. Meng de saus van de bospaddenstoelen erdoor met een scheutje kookvocht. Bestrooi met de fijngesneden bladpeterselie en wat verse tijm.
Voedingswaarde
calorieën: 645kcal
eiwit: 24g
vet: 15g
koolhydraten: 102g
auteur: delicious.
TIP Orecchiette betekent letterlijk ‘oortjespasta’. Je vindt deze gedroogde pastasoort in de meeste supermarkten. Maar je kunt voor dit recept ook perfect penne of fusilli nemen.Recepten, Styling, Foodstyling: Manon van Aerschot, Fotografie: Wout Hendrickx