Fingerfood voor zondag. Deze drumsticks worden übersticky door honing en oestersaus en zijn goed voor te bereiden.Dat is zelfs nog beter, want hoe langer je de kip marineert, des te meer smaak deze krijgt. Wok de paksoi kort zodat deze zijn crunchy houdt.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd30 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
Ingrediënten
60mlsojasaus
90ghoning
1elrijstazijn
2eloestersaus
2elEngelse mosterd*
1tlChinees vijfkruidenpoeder*
8kipdrumsticks
2elsesamzaadjes
2elzonnebloemolie
1bospaksoistelen en bladeren gescheiden
2tenenknoflookfijngesneden
1elgemberwortelgeraspt
1lange rode peperin dunne plakjes
limoenpartjes, voor serveren
Instructies
Doe voor de marinade de sojasaus, honing, azijn, oestersaus, mosterd en vijfkruidenpoeder in een kom en roer alles door elkaar. Voeg de kip toe en schep om zodat alles met een laagje marinade is bedekt. Zet minstens 30 min. weg om te marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de drumsticks in een braadslee en braad ze 45 min. in de oven tot ze door en door gaar zijn, keer de drumsticks elke 15 min. Neem de kip uit de braadslee. Giet het braadvocht in een steelpan en verhit dit op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken of tot de saus is ingedikt. Schenk de saus over de kip en bestrooi met sesamzaadjes. Houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit in een braadpan de olie op hoog vuur, voeg de paksoistelen, knoflook, gember en rode peper toe en bak 2 min. Voeg dan het blad toe en bak nog 1-2 min. tot de bladeren zacht zijn. Serveer de kip met de paksoi en partjes limoen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Engelse mosterd (bijv. Colman’s musterd) koop je bij grotere supermarkten of gebruik een andere fijne mosterd. Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko.Recept: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh