Alsof een wafel voor het ontbijt niet al luxe genoeg is, doen we er een schepje bovenop. Wat zeg je van krokante stukjes bacon door het wafelbeslag en saffraan-roerei met venkelzaad on the side? Dan weet je zeker dat je dag goed begint.
Kooktijd35 minutesminutes
Rusten1 hourhour
Totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
Ingrediënten
basisrecept
50mlmelk
50mlwater
5ggist,gedroogd
260gbloem
1ei
1tlzout
25gbasterdsuiker,lichtbruin
125gboter
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
2elolijfolie
18plakjesbacon
1x basisrecept voor Luikse wafels,hierboven
2tlvenkelzaad
plukjesaffraan(12 draadjes)
9eieren
100mlslagroom
30gboter
10gpeterselieplat, fijngesneden
ook nodig:wafelijzer,klein
Instructies
basisrecept
Verwarm de melk met het water tot handwarm. Voeg de gist, 60 g van de bloem en het ei toe, roer goed en laat afdekt 1 uur rijzen. Voeg het zout, de rest van de bloem en suiker toe en meng goed. Kneed nu, klontje voor klontje, de boter erdoor. Dek de schaal weer af en laat nog 1 uur rijzen. Sla het deeg terug, vorm het in een lange plak en bewaar het ingepakt in plasticfolie 1 nacht in de koeling. Heb je daar geen tijd voor, sla deze laatste stap dan over.
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak 6 plakjes bacon grof en kneed de stukjes bacon door het wafelbeslag. Vorm tot zes ovalen.
Bak de wafels volgens de instructie van het apparaat.
Rooster het venkelzaad met de saffraan kort tot het geurt en stamp het heel fijn in een vijzel met 1 tl zout en een snuf zwarte peper. Klop de eieren met het saffraan-venkelmengsel en de slagroom. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is, maar niet verbrandt. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur direct heel laag. Roer met een houten lepel tot zacht roerei.
Beleg de wafels met het roerei en garneer met de achtergehouden plakken bacon en platte peterselie.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel