aantal 8 | gebak, nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | internationaal |
Voor deze onweerstaanbare banaan-karameltaart grijpen we niet naar de glanzende witte suikerkristallen, maar gebruiken we kokosbloesemsuiker en banaan. De banaan prijkt niet alleen óp de taart, maar we kloppen ook banaan door het beslag. Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat wel meer voedingsstoffen. Bonus: de bijzondere, eigen smaak.
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:1 uur 10 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
* Kokosbloesemsuiker is het gedroogde sap van kokosbloesem. Te koop bij natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten.
Productie en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Kring. Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | omgekeerde banaan-karameltaart