aantal 12 | zoet | weekend | hollands |
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven we komende maanden wekelijks recepten voor bij (h)eerlijke fairtrade thee, zoals deze klassieke appeltaart!
Kooktijd:35 minuten
Oven1 uur
Totale tijd:1 uur 35 minuten
* Zeeuwse bloem is bloem gemalen van tarwe uit Zeeland. Deze bloem van zachte tarwe bevat minder gluteneiwitten dan bloem van (harde) tarwe uit Zuid-Europa of Amerika. Gluten zorgen voor elasticiteit in deeg. Die heb je nodig bij brood dat lucht moet kunnen vasthouden als het rijst. Bij koekjes of gebak wil je juist een losse, zanderige structuur (zanddeeg ontleent z’n naam eraan!) die je beter krijgt met Zeeuwse bloem. Je kunt ook patentbloem gebruiken.
** Heb je geen heteluchtfunctie op je oven, bak de taart dan op 175°C en 10 min. langer.
Recept en bereiding: Eke Mariën. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Eric van Lokven. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | oma’s appeltaart