Deze curry zit vol met verschillende specerijen waaronder kurkuma. Kurkuma lijkt een trendy ingrediënt, maar in de oosterse en vooral Indiase keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt.
Voorbereiding1 hourhour30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Ingrediënten
3elkokosolie
4kippenbouten
2takjes kerrieblaadjes + extra voor erbij
1kaneelstokje
400mlkokosmelk
500mlkippenbouillon
1tllichtbruine basterdsuiker
4kruidnagels
2steranijs
500gvastkokende aardappels,geschild, in 2 cm-blokjes
rode peperringetjes,voor erover
gestoomde rijst en limoen,voor erbij
boemboe
2tlgemalen kurkuma
4tenenknoflook,grof gesneden
4sjalotten,grof gesneden
1rode chilipeper,grof gesneden
2elkorianderzaad,geroosterd
3tlkomijnzaad,geroosterd
3tlvenkelzaad,geroosterd
1steranijs
1stengel citroengras,alleen het witte deel, in dunne ringetjes
1tltrassi
125mldruivenpitolie of andere
neutrale olie
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de blender en maal ze tot gladde pasta.
Verhit de kokosolie in een braadpan op matig vuur. Bestrooi de kippenbouten met zout, leg ze met het vel omlaag in de pan en bak het vel in ± 10 min. goudbruin.
Keer de kippenbouten en braad ze aan de andere kant 1 min. aan. Schep ze op een schaal.
Schep de specerijenpasta in de pan, schep op halfhoog vuur 8-10 min. om en laat licht karamelliseren. Voeg de kerrieblaadjes, het kaneelstokje, de kokosmelk, bouillon, bruine suiker, kruidnagels en steranijs toe en breng aan de kook.
Leg de kippenbouten weer in de pan en stoof ze 30 min. Voeg de aardappels toe en stoof de curry nog 30 min., tot de aardappels gaar zijn en de kip zo mals is dat hij van het bot valt. Maak de curry op smaak af met zout en peper. Bak evt. extra kerrieblaadjes krokant in een dun laagje olie. Bestrooi de curry met peperringetjes, krokant gebakken kerrieblaadjes en geef er gestoomde rijst en partjes limoen bij.
Voedingswaarde
calorieën: 912kcal
eiwit: 24g
vet: 65g
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
*Kerrieblaadjes zijn blaadjes met een kerriesmaak. Vers, uit de diepvries en gedroogd te koop. Gedroogde kerrieblaadjes hebben weinig smaak. Laat ze dan weg.Recepten, bereiding: Phoebe Wood, Georgina Esdaile, Helena Moursellas, fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins