aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | frans |
Met z’n allen rond een pan dampende mosselen: lekker en gezellig! Probeer uit delicious.februari onze geweldige wereldrecepten met mossel. Nog meer inspiratie nodig? Deze grote pan Normandische mosselen staat zo op tafel en is easy voor veel gasten!
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Verse mosselen zijn vanaf eind juli te koop. Ze worden in porties van 1 of 2 kg verkocht. Vervoer ze gekoeld in een koeltas met element als het warm is en houd de vervoertijd zo kort mogelijk. Mosselen zijn al schoongemaakt, maar het kan geen kwaad ze even na te kijken. Spoel ze onder koud stromend water en gooi mosselen die open blijven staan of gebroken exemplaren weg.
lekker hartig
Met de ui en prei kun je ook wat plakjes bacon meebakken voor extra hartige mosselen. Serveer met knapperig stokbrood
vraag je vrienden
Mosselen zijn heel makkelijk voor veel mensen te maken. Een salade maken en de mosselen controleren kan al uren van tevoren. Ook groenten bakken kun je al van tevoren doen, zodat alleen de mosselen en de wijn nog in de pan hoeven.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | normandische mosselen met aardappelsalade