aantal | hapje, lunchgerecht | feestelijk, kerst | |
Kalkoenvlees over? Yvette van Boven geeft de kalkoen leftovers een tweede kans in haar potted turkey. Serveer er knapperig brood, cornichons of zilveruitjes of een restje cranberrysaus of uiencompote bij. Of geef wat potted turkey bij een salade met waterkers en geroosterde bietjes.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:5 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd:4 uur 20 minuten
*Kalkoenvlees kan van alle delen zijn, gebruik bijvoorbeeld een restje gegaard vlees van het (kerst)diner van de dag ervoor. Heb je dat niet, dan kun je een kalkoendij stoven in wat kippenbouillon. Stoof hem tot het vlees van het bot valt (2-3 uur). Laat afkoelen en pluk het vlees van het bot.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | no waste – potted turkey