aantal 4 | | familietijd, weekend | nederlands |
Ondanks het feit dat Nederland rijk is geworden met handel in specerijen, vind je in de Nederlandse keuken nog nauwelijks echt gekruide, hartige gerechten Het lijkt erop dat we die specerijen lievere verkochten dan ze zelf te souperen. Versterk de kruidnagel smaak in deze kroketten met kaas van Eke door er delicious. mosterd met kruidnagel bij te serveren.
Kooktijd:1 uur
Afkoel / Opstijven2 uur 30 minuten
Totale tijd:3 uur 30 minuten
* Of gebruik panko (Japans broodkruim, toko of supermarkt) voor een extra krokante korst.
Van alle VOC-specerijen is peper de absolute winnaar in gebruik. Er komt dan een hele tijd niets, waarna nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en foelie volgen. In de patisserie heeft het gekruide verleden z’n sporen duidelijker nagelaten. Denk aan speculaas, kruidnoten en peperkoek. Kennelijk compenseren we de uitgesproken smaak van specerijen graag met suiker. Maar specerijen hoeven helemaal niet zo uitgesproken te zijn, de kunst is juist om subtiele smaaknuances aan gerechten te geven. Zeker in Hollandse kost mogen specerijen niet overheersen.
Recepten, bereiding en tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | nagelkaaskroketjes met geroerbakte snijbiet