Een stevige chocoladetaart met een zachte, smeuïge kern. Wat wil je nog meer? Deze mudcake met witte-chocoladeglazuur heeft het allemaal. Extra lekker door een vleugje kaneel.
Kooktijd30 minutesminutes
Wachttijd2 hourshours50 minutesminutes
Totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ronde bakvorm van 24 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten
450gmelkchocoladein stukjes
300gboterin blokjes, op kamertemperatuur
500mlzure roomop kamertemperatuur, losgeroerd
350gbloemgezeefd
11gbakpoeder(2 1/4 tl)
1,5tlkaneelpoeder
50gcacaopoeder
5eierenop kamertemperatuur, losgeroerd
300gfijne kristalsuiker
witte-chocoladeglazuur
180gwitte chocoladein stukjes
200gboterop kamertemperatuur
240gpoedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie, in een hittebestendige kom op een pan met een laagje zachtjes kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer af en toe tot je een glad mengsel hebt. Laat 10 min. afkoelen.
Doe alle overige ingrediënten voor de cake in een grote kom. Meng het chocolademengsel erdoor met een grote garde of een spatel, zodat je een gladbeslag krijgt. Schenk in de bakvorm en bak de mudcake 1 uur tot hij langs de rand stevig is, maar in het midden nog een beetje wiebelig.
Dek hem losjes af met aluminiumfolie en bak hem nog ± 1 uur en 20 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt, met nog een paar smeuïge kruimels eraan. Laat 30 min. rusten in de bakvorm. Neem de cake eruit en laat hem volledig afkoelen op een rooster. Snijd de bovenkant recht af met een groot kartelmes.
Smelt de witte chocolade – op de manier van de melkchocolade – in een hittebestendige kom boven heet water, maar zet het vuur uit zodra het water kookt en dek de kom af. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en poedersuiker voor het glazuur tot een licht mengsel. Klop de gesmolten witte chocolade erdoor. Bestrijk de mudcake met het glazuur.