aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | amerikaans |
Chowder is een dikke Noord-Amerikaanse vissoep met room of melk, schaal- en schelpdieren, soms met aardappel of crackers om de soep nog dikker te maken. Vaak met ui, spek of bacon en wortel of selderij. De chowder wordt, volgens goed katholiek gebruik, op vrijdag gegeten. Vrijdag visdag! Probeer deze mosselchowder van Valli Little eens: heerlijk!
Kooktijd:25 minuten
* Ras el hanout (letterlijk ‘hoofd van de winkel’) is een Marokkaanse specerijenmix die wel 30verschillende soorten kan bevatten. Te koop in grotere supermarkten, winkels met Midden-Oosterse producten of specerijenwinkels.
** vruchtvlees en witte vlies verwijderen, gebruikt vervolgens alleen de schil. Hak deze van te voren in grove stukjes. Ingemaakte citroenen koop je in Turkse en Marrokaanse supermarkten.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | mosselchowder