aantal 12 | taart | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst | amerikaans |
Begin minstens 6 uur en 30 min. eerder aan dit recept. Voorbereiden - Bak de cake tot 5 dagen eerder en bewaar goed ingepakt in plasticfolie in de koelkast. Bestrijk pas tot ± ½ dag eerder met de crèmes. Bewaar de cake tot serveren in de koelkast.
Voorbereiding:1 uur 30 minuten
Kooktijd:1 uur 5 minuten
Rusten en Afkoelen:3 uur 30 minuten
Totale tijd:6 uur 5 minuten
* Of gebruik in plaats van een angelfood-cakevorm een tulbandvorm met rechte wanden met dezelfde afmetingen.
* Wijnsteenzuur zorgt voor extra stabiliteit van het eiwit.
Tip: Zelfs als je angelfood cakevorm pootjes heeft, koelen chiffoncakes beter en sneller af als je de vorm op een fles zet. Het kan bovendien zijn dat de cake hoger rijst dan de bovenkant van de vorm.
RECEPTEN NATALIE PAULL FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | mokka-chiffoncake met gemarmerd mascarponeglazuur