aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
Nadia en Merijn zoeken veelvuldig door de groot-mediterrane wereld en dat wordt beloond. Ze vinden gouden smaken via geweldige, ‘kleine’ producenten. Zo ook deze mograbieh met stevige bite. Die wordt gemaakt van semolina en zout. Moghrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien en soms kip of ander vlees op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij. Voor ons bedachten ze een salade met geroosterde tomaat en een romige dressing van gepofte knoflook, citroensap en granaatappelmelasse.
Kooktijd:35 minuten
Oven20 minuten
Totale tijd:55 minuten
Recept en bereiding: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | moghrabieh-salade met tomaat, ricotta en granaatappeldressing