aantal 4 | hoofdgerecht | winter | mexicaans |
Of chili nu uit Mexico of meer uit het grensgebied met/in Texas komt…de smaak doet er niet voor onder. Wil je smaak nog eens extra naar boven halen, inclusief een gratis dosis romigheid? Voeg dan wat pure chocolade toe!
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Een mengsel van witte en wilde rijst en zwarte bonen in blik zijn bij de supermarkt te koop. ** Frisse korianderyoghurt is zo gemaakt: meng 1 bosje grofgesneden koriander en naar smaak (1 teentje) fijngesneden knoflook door 150 ml volvette Turkse of Griekse yoghurt.
alles-in-huis
Laat je niet weerhouden door de iets langere ingrediëntenlijst. Veel heb je vast al in huis. Zo niet, dan kun je de chili en ook de rijst vast maken met specerijen of groenten die je wel in huis hebt. Vervang het paprikapoeder door een snufje chilipoeder en komijn door korianderpoeder of wat gember. In plaats van tomaat kun je de rijst ook maken met stukjes wortel, bleekselderij of paprika. Geen paprika voor de chili? Laat ‘m gewoon weg! De chocolade is wel een must, het verdiept de chili met een extra volle en romige smaak.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade