aantal 8 | nagerecht | feestelijk, kerst, moederdag, pasen | |
Afwijken van de gebaande paden is juist met kerst leuk, als je tijd hebt om iets bijzonders te koken. Dit recept is geïnspireerd op de feestgerechten uit Noord-Afrika. Door het rozenwater krijgt de taart een specifieke smaak, die eigenlijk nergens door te vervangen is. Als je tóch liever een andere smaak hebt, roer dan wat citroensap en -rasp door de room. Dat geeft een heel frisse touch aan de taart.
Kooktijd:40 minuten
Oven1 uur 25 minuten
Totale tijd:2 uur 15 minuten
* Rozenwater is verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels, delicatessenwinkels, en goedgesorteerde supermarkten.
Receptuur: Vallli Little. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Michelle Noerianto. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | meringuetaart met rozenwaterroom