aantal 10 | zoet | feestelijk | |
Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart verbazend makkelijk om te maken!
Kooktijd:40 minuten
Oven1 uur 25 minuten
Totale tijd:2 uur 5 minuten
Handig: je kunt de meringuelagen en chocokrullen van tevoren maken, dan hoef je de taart alleen nog maar in elkaar te zetten.
Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.
* Als je de meringues tegelijk bakt, gebruik dan de hete-luchtfunctie van je oven.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur