aantal 6 | dessert, zoet | kerst, weekend | frans |
Deze meringue wordt heel kort en heet gebakken, in plaats van lang en op een lage temperatuur gedroogd zoals bij de meeste meringues. Het resultaat? De meringue is nog zacht en flexibel: ideaal om te vullen!Hier lees je alles wat je moet weten voor de perfecte meringue.
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:25 minuten
Totale tijd:45 minuten
Zorg er voor dat zowel de kom als de garde(s) die je gebruikt voor het opkloppen van het eiwit vetvrij zijn. Ook de eidooier bevat vet, dus zorg dat er geen spoortje dooier in het eiwit zit. Als er wel vet in het mengsel terecht komt krijg je de meringue niet stevig genoeg. Je kunt de kom en garde(s) extra ontvetten met citroensap.
De slagroom kun je extra op smaak brengen. Klop daarvoor - als de room bijna stijf is - bijvoorbeeld het merg van ½ vanillestokje, 1 ½ tl gemalen anijszaad of de rasp van ½-1 sinaasappel door de slagroom.
In plaats van rood fruit kun je de rol ook vullen met stukjes (uitgelekte) stoofpeer, gekarameliseerde appelstukjes of stukjes ander zacht fruit.
Vul de rol bij voorkeur pas vlak voor het serveren met de slagroom en het fruit, dan is de meringuerol op z’n lekkerst! Je kunt de meringue al wel eerder op de dag bakken en afgedekt met plasticfolie bewaren.
Recept: Rutger van den Broek. Beeld: Harold Pereira
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | meringuerol