aantal 4 |
bijgerecht |
weekend |
hollands |
vegetarisch
Het loof van meirapen is heerlijk. Je kunt het fijnsnijden en in stamppot doen of combineren met gekleurde radijs met loof. Of kort blancheren en serveren met een tapenade van hele takjes koriander, inclusief de worteltjes!
Voorbereiding20 minutesminutes
oven1 hourhour
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Ingrediënten
1bos kleine meiraapjes met loof,gewassen*
5elolijfolie
2blaadjesverse laurier
5teentjesknoflook,schoongemaakt
2elpompoenpitten
5takken koriander met worteltjes*,goed gewassen + extra om te garneren citroenpartjes voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd het loof van de meiraapjes en houd apart. Schep de meiraapjes in een ovenschaal om met zout, peper en 2 el van de olie. Voeg de laurierblaadjes en 4 tenen knoflook toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en pof de meiraapjes in het midden van de oven in ± 50-60 min. gaar.
Maak intussen de tapenade: rooster de pompoenpitten enkele minuten in een droge koekenpan. Pureer de pitten, laatste knoflook- teen, korianderwortel, -stelen en -blaadjes in de keukenmachine fijn. Voeg de rest van de olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Blancheer het loof van de meiraapjes ± 1 min. afhankelijk van de dikte. Schep het uit de pan op een bord. Halveer de meiraapjes en verdeel ze over een schaal. Schep het loof om met de koriandertapenade en verdeel over de meiraapjes.
Serveer met partjes citroen en garneer met extra blaadjes koriander.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Kun je geen kleine meiraapjes vinden, halveer dan grote. Koriander met worteltjes koop je bij goed gesorteerde Aziatische supers, mediterrane winkels en groente- winkels.TIP: Snijd direct het loof van de knol als je meiraapjes met loof koopt of oogst, want het groen onttrekt vocht uit de raap.Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Marien. Bewerking: Dosia Brewer, Minta Nicolai